Categorieën
Visie

Bewezen methodes

Bewezen methodes

Bij KIM Plus Delta begrijpen we de uitdagingen die gepaard gaan met het beheer en onderhoud van complexe industriële assets in de snelle en veeleisende zakelijke omgeving van vandaag. Daarom zijn onze consultancy diensten gebaseerd op bewezen robuuste methodes uit de onderhoudskunde, aangevuld met hedendaagse ontwikkelde methodieken die zijn ontworpen om uw activiteiten te stroomlijnen, de prestaties van uw installaties te verbeteren en duurzame groei te stimuleren.

veilig-werken-met-up-t-date-werkinstructies-workmaster-app-kimplusdelta

Preventief onderhoud (Preventive Maintenance)

Dit is een proactieve aanpak waarbij regelmatig geplande inspecties, onderhoudstaken en reparaties worden uitgevoerd om potentiële storingen te voorkomen voordat ze zich voordoen. Preventief onderhoud helpt om de levensduur van apparatuur te verlengen en ongeplande stilstand te minimaliseren.

Correctief onderhoud (Corrective Maintenance)

Correctief onderhoud, ook wel reactief onderhoud genoemd, houdt in dat apparatuur wordt gerepareerd nadat een storing zich heeft voorgedaan. Hoewel dit de minst kosteneffectieve benadering is, is het soms nog steeds nodig, vooral voor noodsituaties.

AIM (Asset Informatie Management)

Gedurende de asset lifecycle van technische installaties is de registratie, borging en beschikbaarheid van informatie cruciaal. Allereerst moet de basis op orde zijn. We denken hierbij aan onderhoudsinformatie, systemen, reserveonderdelen, technische documentatie en onderhoudsplannen. Maar ook document controle en engineeringsinformatie tijdens projecten.

TPM (Total Productive Maintenance)

TPM is een allesomvattende strategie die streeft naar maximale betrouwbaarheid van apparatuur, minimalisering van stilstand en verbetering van de algehele productiviteit. Het omvat actieve betrokkenheid van alle medewerkers om de onderhoudsprocessen te optimaliseren.

RCM (Reliability Centered Maintenance)

RCM is een op risico gebaseerde filosofie die zich richt op het identificeren van de meest kritieke onderhoudstaken om de betrouwbaarheid van de apparatuur te waarborgen. Deze methode stelt onderhoudsteams in staat om hun middelen effectiever in te zetten door zich te concentreren op de onderhoudstaken die het meest van invloed zijn op de prestaties en veiligheid.

FMEA (Failure Mode and Effects Analysis)

FMEA is een systematische benadering om potentiële defecten en hun gevolgen te identificeren en te evalueren. Het helpt onderhoudsteams om proactief risico’s te beoordelen en passende maatregelen te nemen om storingen te voorkomen.

PdM (Predictive maintenance)

Voorspellend onderhoud maakt gebruik van de kracht van AI en machine learning om enorme hoeveelheden gegevens te analyseren, potentiële problemen te identificeren en uw onderhoudsteam te waarschuwen voordat ze kritieke problemen worden. Het verbeterd de betrouwbaarheid van uw bedrijfsmiddelen en maximaliseert de uptime.

Levenscyclusbeheer en -optimalisatie

Van ontwerp tot decommissioning een levenscyclusbeheersysteem zorgt ervoor dat u de meeste waarde uit uw bedrijfsmiddelen haalt. We helpen u weloverwogen beslissingen te nemen met betrekking tot de aanschaf, het gebruik, het onderhoud en de verwijdering van bedrijfsmiddelen op basis van data gedreven inzichten en best practices in de branche. We verlengen de levensduur van uw bedrijfsmiddelen en maximaliseren de ROI.

Rapportage- en prestatiestatistieken

Met op maat gemaakte rapportage- en prestatiestatistieken stelt u Key Performance Indicators (KPI’s) op die aansluiten bij uw standaarden, werkstromen en bedrijfsdoelstellingen. Een dashboard voorziet uw organisatie van diepgaande rapportages en voortgang. U identificeert de verbeterpunten en ziet waar actie gewenst is.

Laat ook uw organisatie ontzorgen